2022 Yılında Kusursuz Bir SEO Stratejisi Oluşturmak İçin Neler Yapmalıyız?

Hayret verici ama 2022’nin Güngören’inde hala SEO’ya kaynak ayırmalı mıyım? SEO ne kadar sadra şifa bir dijital e-ticaret çözümüdür? diye bir tartışma sürüp gidiyor😊 O bir yandan devam ede dursun, biz yolumuza başka bir mecradan devam edelim. Çünkü bize göre arama motoru optimizasyonu, SEO, sadece “sayfa sıralamalarından” çok daha fazla bir şeydir. Gerçek bir SEO başarısı, web sitenizin hedef kitleniz için tamamen gerçek bir değerler manzumesi üretmesi ve üretilen bu değerler üzerinden sitenizin arama motorlarında görünürlüğünün artmasıdır. İşte SEO, bu gayeyi gerçekleştirmek için web siteniz dahilinde yapılması gereken iyileştirmeler ve optimizasyonun her yönünü bünyesinde toplayan bir kavramdır. Bunu hakkıyla kavradıktan sonra web sitenizi kalite ve alaka düzeyi dediğimiz iki sütün üzerinde yükseltecek sonuç odaklı ve kapsamlı bir SEO stratejisine ihtiyaç duyduğunuz noktada olduğunuzu söyleyebiliriz artık.

seo_stratejisi

Sonuca ulaştıracak kusursuz bir SEO stratejisinin nasıl inşa edileceğini irdelemeden önce SEO nedir? ve Google herhangi bir web sayfasını nasıl üst sıralara çıkarır? gibi iki önemli sorunun cevabını anlamak önem arz etmektedir.

Google Bir Web Sitesini Nasıl Üst Sıralara Çıkarır? SEO Stratejisini Etkileyecek Temel Faktörler Nelerdir?

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) bir web sitesinin organik arama sonuçları içerisinde görünürlüğünü artırmak için tüm temel bileşenlerinin optimize edilmesi işlemine verilen addır.

Google algoritması, yani bir anlamda kimin daha yukarıya çıkacağına ilişkin kurallar bütünü çok sık değişmesine rağmen neredeyse hiç değişmeyen bir şey var ki o da bu algoritmanı nihai amacı: Kullanıcılara aramalarıyla ilgili alaka düzeyi en yüksek en kıymetli içerikleri sunmak. Bu perspektiften bakınca Google’ın web sitelerinin sonuç sayfalarındaki sıralamasını belirlerken göz önünde bulundurduğu iki temel faktör olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi sırayla bunlara kısaca değinelim.

· Otorite Kavramı

Otorite kriteri web sitelerinin internet üzerinde kredibilitesi ve güvenilirliği ilgili bir kavramdır. Arama motorları otorite düzeyi yüksek web sitelerinin ya da sayfaların kullanıcılara sunduğu içeriklerin daha kıymetli olduğunu varsayar.

AuthorityHacker isimli web sitesine göre bir web sitesinin otorite düzeyi yüksek ise bu o sitenin hitap ettiği kitlenin ve alanının uzmanlarının güvenini kazandığı anlamına gelir. Böyle bir site güvenilirliğini ziyaretçilerine yüksek kaliteli ve faydalı içerikler sunmasıyla oluşturmuştur. Ve elbette tüm bunlar doğru planlanmış bir SEO stratejisi ile gerçekleşmiştir.

seo_stratejisi

Site otoritesini belirleyen diğer bir yön de domain/alan gücü dediğimiz değişkendir. Moz vb. uygulamaların geliştirdiği bu kavram değişik parametreler kullanarak web sitelerinin alan gücü hakkında fikir verebilecek skorlar üzerinde bir değerlendirmeye yapmaya yardımcı olurlar. Örneğin Ahref’in Web Site Otoritesi Denetleyicisi bir web sitesinin alan otoritesini değerlendirirken tek tek kaç farklı sitenin o siteye link verdiği ve siteye link veren bu sitelerin bizatihi kendi alan otorite skorlarının yüksekliğini göz önünde bulunduruyor.

· Alaka Düzeyi

Google sayfalarınızdaki içerikleri arama terimleriyle eşleştirirken bu içeriklerin, anahtar arama kelimeleriyle ne kadar alakalı olduğunu, sorulan sorulara ne kadar karşılık verdiğini değerlendirir ve bunun üzerinden de sayfanın sitenin arama sonuçları sayfasındaki sıralamadaki yerini belirler. Burada alaka düzeyini tespit ederken konu başlıkları ve anahtar kelimeler gibi kriterleri esas almaktadır.

Etkin Bir SEO Stratejisinin Temel Bileşenleri

Kusursuz bir Arama Motoru Optimizasyonu Stratejisi 3 temel bileşenden oluşur. Bunlar içerik, sitenin teknik altyapısı ve linklerdir. Bu üç faktör üzerinde yeterince yoğunlaşabilirseniz SEO sonuçlarınızı geliştirebileceğinizi göreceksiniz.

1. İçerik

Markanıza ve isminize arama sonuçları açısından en gelişmiş görünürlüğü sağlayabilecek, sayfa sıralamalarınızı yukarıya taşıyabilecek ve en ziyaretçilerin gözünde en ziyade ihtiyaç duyduğunuz güven duygusunu oluşturabilecek en önemli SEO araçlarından biri içeriktir. Yüksek kaliteli içerikler sitenin otorite seviyesini ve kullanıcıların internet aramalarında aradıkları şeye en yakın sonucu verme bağlamında alaka düzeyini belirleyen en hayati üst sıralara çıkma enstrümanıdır. E tabi site ziyaretçilerinin gerçekten ihtiyaç duyduğu güzel ve doğru içerikler artık üretilmiş bir değer vasfına erişmiş demektir.

Kitleniz veya müstakbel kitlenizle sağlam ve anlamlı bir ilişki kurabilmek için etkin bir SEO stratejisi uygulamanız gerekiyor. Düzenli aralıkla yeni, derinlikli ve SEO dostu içerikler yayınlamak bu işin en önemli noktasıdır. Tabi bundan önce, enine boyuna, hangi arama terimleri üzerinde içerik oluşturmak istediğinizi, arama hacmi web sitenizin mevcut erişim gücüne, otorite durumuna uygun arama terimleri için hangi sırayla içerikler üreteceğinizi bilmeniz, içerikleri oluştururken hedef anahtar kelimeler için içerik üstünde doğru optimizasyonları yapmanız arama motorlarının meramınızı, ya da diğer bir deyişle gitmek istediğiniz yeri anlaması açısından çok önemli olacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz bir planlama zaviyesinden içerik bir kere oluştuğunda, sayfa URL sini, başlığı ve alt başlıkları, meta açıklamayı, H1 ile başlayan hiyerarşik başlık düzenini, görsellerin dosya isimlerini ve resim alt açıklamalarını odaklandığınız anahtar kelime çerçevesinde optimize etmeniz gerekiyor. Elbette metin uzunluğunun en azından belli bir eşiğin üstünde olması, derinlemesine konuyu ele alan bir yaklaşımla kaleme alınmış olması, anahtar kelimelerin doğallığı ve akışı bozmayacak şekilde metin içerisine geçirilmesi de önemlidir. Sayfa ve alan otoritesi yüksek sitelere verilecek linkler, göz alıcı, yerli yerinde kullanılmış fotoğraf ve videolarla desteklenmiş içerikler de sayfanın kalitesini ve alaka düzeyini yükselten diğer unsurlardandır.

2. Linkler

Link İnşası web sitesinin otorite düzeyini belirleyen, SEO açısından üst sıralara çıkma faktörleri arasında ye alan en önemli bileşenlerden biridir. Sayfanızdan başka sayfalara veya kendi sayfalarınız arasında doğru yerde verilecek linkler SEO stratejisinin bir parçası olduğunda markanızın benzerleri arasında öne çıkmasına ve güvenilirliğinin tesisine yardımcı olacaktır. Ancak link kalitesinin sayfa sıralamasındaki rolünün bu noktada belirleyici olduğunu söylememiz lazım. Ve bu kaliteyi belirleyen link veren/verilen sitenin sayfa ve alan otoritesi, siteye duyulan güven ve arama terimi ile konu bağlamında alaka düzeyi gibi bir takım önemli değişkenlerin olduğunu da unutmayın.

seo_stratejisi

Öyle kulağı tersten gösteren, işin sahtekarlığına kaçan değil, %100 beyaz şapka mahsulü, kalitesi yüksek linkler almak için neler yapmak öğrenmek istiyorsanız ilgili blogumuza bakabilirsiniz.

3. Sitenin teknik altyapısı

Bu yazıda bahsedeceğimiz SEO stratejisi açısından optimize edilmesi gereken son bileşen ise sitenin teknik alt yapısıdır. Sitenizin organik trafiğini artırarak, arama motorlarındaki sonuç sayfalarında üst sıralarda çıkmasını sağlamak için aşağıdaki temel teknik kısımların optimize edilmesi gerekmektedir.

  • URL Yapısı
  • Site içi gezinme ve sayfa hızı
  • Mükerrer içerikler
  • Bozuk yönlendirmeler, ölü linkler
  • Site Haritası ve robots.txt dosyaları

Özetleyecek Olursak

Etkin bir SEO stratejisi ile web sitenizin arama motorlarındaki görünürlüğünü artırabilir, daha fazla ziyaretçi trafiği çekebilir, gelecek bu trafiği hedefinize göre daha fazla satış vb. dönüşüm birimlerine tahvil edebilirsiniz. Ha bu arada sonuç odaklı SEO Stratejilerini elinde tespih gibi çevirecek, konusunda uzman bir SEO ekibi ve gerçek bir SEO hizmeti arıyorsanız, bizler buralardayız efendim😉

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Yatırımı için Desteğe Hazırız

SEO çalışması, çok etkili ve verimli sonuçlar doğuran ve yatırım yapmaya değer bir alandır. Rakiplerinizle daha etkin bir şekilde rekabet edebilmek, sadece yerelde değil hem ulusal hem de global çapta bir pazara ulaşabilmek ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşarak daha çok kazanç elde etmek için hala SEO çalışması yapmadıysanız yatırım yapmak için daha fazla gecikmeyin.

Aryozone Solutions olarak SEO çalışması, online pazarlama, e-ticaret, sosyal medya pazarlama, yazılım, metin redaksiyon, makale, tashih ve çeviri gibi birçok hizmet alanında hem İngilizce hem de Türkçe olarak hizmet vermekteyiz. Her biri önde gelen ABD ya da Türkiye üniversitelerinde doktora yapmış, birden fazla alanda kariyer sahibi olan, alandaki güncel gelişmeleri yakından takip eden doktora dereceli uzmanlarımızla hizmetinizdeyiz.

Ekibimiz, derin birikim ve tecrübesiyle şahıslar, firmalar, üniversiteler ve kamu kuruluşları için online pazarlama çözümleri, site ve program yazılımı, SEO hizmeti, akademik danışmanlık ve yönetim hizmetleri sağlamakta ve piyasa ihtiyaçlarını en üst seviyede tespit ederek müşterilerimiz için güncel, rekabetçi ve akılcı çözümler sunmaktadır.

Online mağaza oluşturmadan, mağazanın tamamen yönetimi, ürün listelemeye kadar oldukça farklı alanlarda e-ticaret, FBA ve FBM dahil Amazon online mağaza kurulumu, e-Bay, Etsy ve benzer online satış platformlarında mağaza kurma ve kurulan mağazaları yönetmeye ilişkin tüm işlemleri firmanız adına yürütmekte ve periyodik raporlamaları yapmaktayız.

Yukarıda sayılan alanlarda profesyonel destek almak için e-mail ya da Whatsapp hattı aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.

Abone Ol