2022'de Dikkat Edilmesi Gereken En Büyük SEO Zorlukları Nelerdir?

Arama motoru algoritmaları sürekli değişiyor ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunmak için daha sofistike ve dikkatli hale geliyor. Tüm bu algoritma değişiklikleri, çevrimiçi işletmelerin hayatta kalmak ve arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) otorite oluşturmak için gözden kaçırmamaları gereken en son SEO trendlerini ve zorluklarını beraberinde getiriyor.

Öyleyse, işletmelerin 2022 ve sonrasında arama motoru optimizasyonu ile ilgili karşılaşacakları en önemli zorluklara bir göz atalım.

Yüksek Kaliteli ve Uzun Biçimli İçerik 2022'de de İlgi Odağında Olmaya Devam Edecek

Artık arama sonuçlarında bir sayfayı sıralarken 'otorite' ve 'alaka düzeyi'ne daha fazla odaklanılması, Google'ın son güncellemesinden açıkça anlaşılan bir şeydir. Bu durum, Google'ın Mayıs 2020 güncellemesinden sonra ürün incelemeleri ve backlinklerle dolu, daha büyük web sitelerinin SERP'lerde gerilemeye başladığı, bilgilendirici ve alakalı içeriğe sahip daha küçük web sitelerinin bir artış gördüğü zaman net bir şekilde görüldü.

seo

Web sitenizde gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlamaya odaklanan Google, artık SEO'da uzun biçimli içeriğe öncelik veriyor. Ancak içerik, konuyu derinlemesine ele almalı ve kullanıcıların aradıklarıyla alakalı olmalıdır. Yüksek kaliteli olmalı, kullanıcıların sorunlarını ele almalı ve değer sunmalıdır. Her türlü yanlış bilgi, Google'ın siteleri cezalandırmasına neden olabilir.

Bu nedenle uzun vadede yüksek kaliteli, derinlemesine ve ilgi çekici SEO içeriğinin düzenlemesini yapmak, 2022'de web siteleri için en büyük zorluklardan biri olmaya devam edecektir. Ek olarak, Google'ın arama motoru algoritmasını sık sık güncellemesiyle, içerik pazarlama eğilimlerine ayak uydurmak zor olabilir.

Sesli Arama

Çevrimiçi işletmelerin 2022'de karşılaşacağı bir diğer büyük zorluk, sesli arama trendine ayak uydurmaktır. Akıllı telefonların ve Amazon Alexa ve Microsoft Corona gibi yapay zeka asistanlarının yükselişiyle, insanlar artık arama motorlarına yazmak yerine konuşarak arama yapıyorlar. Google bile artık sesli arama teknolojisine sahip. Sesli arama, işlerinizi halletmenin kolay ve hızlı bir yoludur.

Bu SEO trendinin artan popülaritesi ile çevrimiçi işletmeler, web sitelerini sesli arama için optimize etme zorluğuyla karşı karşıya kalacaklar. Stratejiler, konuşulan cümleleri ve kelimeleri karşılayacak şekilde uyarlanmalıdır. Aynı zamanda stratejileriniz, sesli aramayı daha iyi anlamaya ve yanıtlamaya yardımcı olabilecek derin öğrenme algoritmaları ve Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) ile çalışabilmelidir.

Bu nedenle, çevrimiçi işletmeler artık web sitelerini sesli arama için optimize etmeye odaklanmalıdır, çünkü insanlar ürün veya hizmetleri bulmak için sesli aramayı kullandıklarında arama sonuçlarında çıkacak olanlar onlar olacaktır.

organik seo

Sesli arama başlangıçta zor görünse de organik SEO sıralamalarınızı artırmanın uygun maliyetli ve kanıtlanmış bir yoludur.

Doğru Anahtar Kelime Araştırmaları Yapmak

Anahtar kelimeler, başarılı bir SEO stratejisinin önemli bir bileşenidir. Ancak günümüzde, içeriğinize sadece fazlaca anahtar kelime doldurmak yeterli değil. Hatta yeterlilikten ziyade, yapacağınız gereksiz anahtar kelime doldurma işlemi web sitenizi cezalandırabilir. Bunun sebebiyse Google’ın, sayfaları alaka düzeylerine, kapsamlarına ve kullanıcı amacına göre dizine eklemesidir. Bu nedenle, anahtar kelime belirlemeye yönelik yaklaşım değişti. Artık “kullanıcı niyeti” ve “alaka düzeyi”ne daha fazla odaklanmanız gerekmektedir.

Bu nedenle işletmelerin, kullanıcıların arama niyetiyle daha alakalı olmak ve arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için 2022'de anahtar kelime araştırma stratejilerini optimize etmeleri ve geliştirmeleri gerekecektir.

Mobil Kullanım Kolaylığı

Mobil cihazların hızla çoğalmasıyla, arama motoru optimizasyonu kampanyalarınızı daha mobil uyumlu olacak şekilde uyarlamak önemli hale geldi. Bu nedenle mobil SEO, işletmelerin 2022'de karşılaşacakları bir başka zorluktur. Bu yeni bir trend olmasa da mobil arama motoru optimizasyonu bu yıl daha da fazla önem kazanacak.

seo stratejisi

Bu nedenle çevrimiçi işletmelerin arama motoru sıralamalarını ve mobil aramalar için görünürlüğünü iyileştirmek için başarılı olduğu bilinen mobil SEO stratejilerini uygulamaları gerekir.

Özet Olarak

SEO dünyası sürekli değişiyor. Başarıya ulaşmak ve web sitesi otoritesi oluşturmak için en son değişikliklere ve endüstri çalışmalarına ayak uydurmak önemlidir. Bu konuda başarılı olmanız, hızla gelişen SEO dünyasındaki 2022 ve sonrasında karşılaşabileceğiniz ortak zorlukları ele almanıza yardımcı olacaktır. Bir SEO şirketinden alınan uzman danışmanlık hizmeti, en iyi arama motoru optimizasyonu stratejilerinin uygulanmasına ve daha yüksek sayfa sıralamaları ile daha iyi arama motoru görünürlüğü sağlanmasına yardımcı olacaktır.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Yatırımı için Desteğe Hazırız

SEO çalışması, çok etkili ve verimli sonuçlar doğuran ve yatırım yapmaya değer bir alandır. Rakiplerinizle daha etkin bir şekilde rekabet edebilmek, sadece yerelde değil hem ulusal hem de global çapta bir pazara ulaşabilmek ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşarak daha çok kazanç elde etmek için hala SEO çalışması yapmadıysanız yatırım yapmak için daha fazla gecikmeyin.

Aryozone Solutions olarak SEO çalışması, online pazarlama, e-ticaret, sosyal medya pazarlama, yazılım, metin redaksiyon, makale, tashih ve çeviri gibi birçok hizmet alanında hem İngilizce hem de Türkçe olarak hizmet vermekteyiz. Her biri önde gelen ABD ya da Türkiye üniversitelerinde doktora yapmış, birden fazla alanda kariyer sahibi olan, alandaki güncel gelişmeleri yakından takip eden doktora dereceli uzmanlarımızla hizmetinizdeyiz.

Ekibimiz, derin birikim ve tecrübesiyle şahıslar, firmalar, üniversiteler ve kamu kuruluşları için online pazarlama çözümleri, site ve program yazılımı, SEO hizmeti, akademik danışmanlık ve yönetim hizmetleri sağlamakta ve piyasa ihtiyaçlarını en üst seviyede tespit ederek müşterilerimiz için güncel, rekabetçi ve akılcı çözümler sunmaktadır.

Online mağaza oluşturmadan, mağazanın tamamen yönetimi, ürün listelemeye kadar oldukça farklı alanlarda e-ticaret, FBA ve FBM dahil Amazon online mağaza kurulumu, e-Bay, Etsy ve benzer online satış platformlarında mağaza kurma ve kurulan mağazaları yönetmeye ilişkin tüm işlemleri firmanız adına yürütmekte ve periyodik raporlamaları yapmaktayız.

Yukarıda sayılan alanlarda profesyonel destek almak için e-mail ya da Whatsapp hattı aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.

Abone Ol