En İyi 2022 SEO Trendleri

SEO; arama motoru otoritesi oluşturmaya, sayfa sıralamalarını artırmaya ve trafik çekmeye yardımcı olabilecek en güçlü dijital pazarlama stratejilerinden biridir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, küresel SEO hizmetleri pazarı 2021'de 41.97 milyar dolardan 2022'de 51.25 milyar dolara çıkmaya hazırlanıyor. Ancak hala arama motoru optimizasyonunun tamamen anahtar kelimelerle ve bir sürü içerik yayınlamakla ilgili olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. SEO da tüketici davranışı da sürekli değişmekte. Bu durum, güncel 2022 SEO trendlerini takip etmeyi ve stratejinizi de aynı şekilde optimize etmeyi daha da önemli hale getirir.

2022 ve sonrasında SEO endüstrisini şekillendirmesi beklenen en iyi 2022 SEO trendlerini öğrenmek isterseniz, yazımız sizin için hazırlandı.

2022 seo trendleri

2022'de Web Sitesi Sıralamanızı Yükseltmeniz İçin En İyi SEO Trendleri

SEO çalışmalarınızı mevcut trendlere odaklamak, arama sonuçlarındaki sıralamanızı ve görünürlüğünüzü büyük ölçüde etkileyebilir. 2022'de SEO stratejinizi oluşturmaya başlarken, akılda tutulması gereken bazı önemli faktörler şunlardır:

1. Yapay Zeka 2022'de SEO'yu Etkileyecek

Yapay Zeka (AI), insanların çevrimiçi içeriği keşfetme ve bunlarla etkileşim kurma şeklini hızla değiştiriyor. Bu nedenle, arama motoru optimizasyonunda da büyük bir rol oynaması muhtemeldir.

2022'de, Google'ın bir AI algoritması olan “RankBrain”in kilit sıralama faktörlerinden biri olması bekleniyor. Henüz RankBrain'in içeriği nasıl analiz edeceği ve sıralayacağı hakkında bir bilgi yok. Ancak uzmanlar, "kullanıcı deneyiminin" burada birincil arama motoru sıralama faktörlerinden biri olmaya devam edeceğini belirtiyor.

Bir kullanıcının web sitenizde geçirdiği süre veya tıklama oranı, RankBrain'in içeriğin kalitesini ve dizine eklenebilirliğini belirlemesine yardımcı olacaktır. Bu nedenle, bir pazarlama stratejisi oluşturduğunuzda, teknik SEO'ya odaklanmak ve yüksek kaliteli, alakalı içerik üretmek de çok önemlidir.

2. Sesli Arama

Sesli arama yeni olmasa da sıralamalarınızı en çok etkileyen 2022 SEO trendlerinden biri olacak. 

İnsanlar artık parmak uçlarında ve doğru zamanda doğru bilgiye sahip olmak gibi kolaylıklar arıyorlar. Hızlı tempolu teknolojik yenilikler, mobil arama veya sesli arama gibi seçenekler getirerek işi kolaylaştırdı.

en iyi seo trendleri

"Hey Google" ve "Alexa"; çevrimiçi olarak hızlı bilgi almak, uçak bileti rezervasyonu yapmak veya yakınınızda bir restoran bulmak gibi işlerde kullandığımız, hızla günlük hayatımızın bir parçası haline gelen yenilikler. İçeriğiniz sesli arama için optimize edilmemişse, pazarın büyük bir payını kaçırabilirsiniz. Sonuçta, sesli aramaların önümüzdeki yıllarda yazı yazmanın yerini alması hepinizin bildiği gibi oldukça muhtemel.

3. Başlıklarınız Tıklanabilir Olsun

Başlık, kullanıcıların sayfaya tıklamadan ve okumaya başlamadan önce göreceği ilk şeydir. Bu nedenle, en çekici ve aramalarla en alakalı olmalı, kullanıcıları tıklamaya teşvik etmelidir. Başlıklar, içerik kalitesi hakkında bir izlenim yaratmaya yardımcı olur. Bu nedenle, tıklanabilir başlıklar oluşturmak, dikkat etmeniz gereken en iyi 2022 SEO trendlerinden biri olacaktır.

4. Kullanıcı Niyeti

Günümüz ve sonrasında da hüküm sürecek olan kullanıcı niyetine uygunluğunuz, SEO arama sonuçlarınızı artırmanıza yardımcı olabilecek en önemli 2022 SEO trendlerden biridir.

Uzmanlar, pazarlamacıların "SEO içeriği" hakkında düşünmeyi bırakmalarının tam zamanı olduğunu öne sürüyor. Bunun yerine, içeriğinizi kullanıcı niyetine göre düzenlemelisiniz. Google, arama motoru sonuçlarının kullanıcının aramasının arkasındaki doğru amacı karşıladığından emin olmak için her şeyi didik didik kontrol ediyor. Bu nedenle odak noktanız yalnızca anahtar kelimeler kullanmak yerine kapsamlı ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sunmaya kaymalıdır.

5. Görsel İçerik ve Görüntüler 2022'de SERP'leri Yönetecek

2022 seo trendleri

2022, arama motorlarının videolar da dahil olmak üzere benzersiz görüntüler ve görsel içeriğe sahip web sitelerine veya içeriklere öncelik verdiğini bir kez daha görecek. Ancak bu kez odak noktası, önceden de sunulmuş olanlardan ziyade "orijinal" ve "benzersiz" görüntüler ve videolar üzerinde olacak. Google artık SERP'leri daha sezgisel ve görsel olarak göz atılabilir hale getiriyor. Bu nedenle mükemmel görsellere sahip olmak, sayfa sıralamalarınızı ve arama motoru görünürlüğünüzü iyileştirmede size uzun bir yol kat ettirebilir.

Uzun Lafın Kısası...

Günümüze uygun olan 2022 SEO trendlerini bilmek, stratejinizi hızla gelişen arama motoru yönergeleri ve tüketici davranışlarıyla uyumlu olarak optimize etmenize ve sitenizin sıralamasını artırmanıza yardımcı olabilir. Bu trendlere uygun bir şekilde SEO stratejisi oluşturmak için profesyonel bir SEO şirketinden hizmet almanız işleri kolaylaştırabilir.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Yatırımı için Desteğe Hazırız

SEO çalışması, çok etkili ve verimli sonuçlar doğuran ve yatırım yapmaya değer bir alandır. Rakiplerinizle daha etkin bir şekilde rekabet edebilmek, sadece yerelde değil hem ulusal hem de global çapta bir pazara ulaşabilmek ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşarak daha çok kazanç elde etmek için hala SEO çalışması yapmadıysanız yatırım yapmak için daha fazla gecikmeyin.

Aryozone Solutions olarak SEO çalışması, online pazarlama, e-ticaret, sosyal medya pazarlama, yazılım, metin redaksiyon, makale, tashih ve çeviri gibi birçok hizmet alanında hem İngilizce hem de Türkçe olarak hizmet vermekteyiz. Her biri önde gelen ABD ya da Türkiye üniversitelerinde doktora yapmış, birden fazla alanda kariyer sahibi olan, alandaki güncel gelişmeleri yakından takip eden doktora dereceli uzmanlarımızla hizmetinizdeyiz.

Ekibimiz, derin birikim ve tecrübesiyle şahıslar, firmalar, üniversiteler ve kamu kuruluşları için online pazarlama çözümleri, site ve program yazılımı, SEO hizmeti, akademik danışmanlık ve yönetim hizmetleri sağlamakta ve piyasa ihtiyaçlarını en üst seviyede tespit ederek müşterilerimiz için güncel, rekabetçi ve akılcı çözümler sunmaktadır.

Online mağaza oluşturmadan, mağazanın tamamen yönetimi, ürün listelemeye kadar oldukça farklı alanlarda e-ticaret, FBA ve FBM dahil Amazon online mağaza kurulumu, e-Bay, Etsy ve benzer online satış platformlarında mağaza kurma ve kurulan mağazaları yönetmeye ilişkin tüm işlemleri firmanız adına yürütmekte ve periyodik raporlamaları yapmaktayız.

Yukarıda sayılan alanlarda profesyonel destek almak için e-mail ya da Whatsapp hattı aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.

Abone Ol