Başarısı Garanti 2022 Yılı SEO Stratejileri: Var Mı Öyle Bir Şey?

2022 Yılı SEO Taktikleri

1. Web sitenizin temel hayati göstergeleri

              1. LCP Nedir?

              2.FID Nedir

              3. CLS Nedir?

2. Öne çıkarılan Snippet sonuçlar

3. Google EAT İlkesi

4. İmaj Alt Textler

5. Çeşitlendirilmiş Medya Unsurları

Arama motoru optimizasyonu stratejilerinin birçok web sitesinin arama sonuçlarında en üst sıralara tırmanmasına yardımcı olduğunu biliyoruz. Internet dünyasında varlık iddia etmek isteyen herkes bu stratejiler ile uyumlu taktikleri uygulayarak milyarlarca kullanıcı arasında bilinirliğini, tanınırlığını geliştirebilir. SEO metotları görece daha az teknik karakterli sayılabilir. Biraz çabayla en azından hangi mekanizmalarla çalıştığını anlamak mümkündür.

2022_yılı_SEO_stratejileri

Ancak bu dünyanın kurallarının sabitler yanında değişkenlerden, hem de önemli değişkenlerden oluştuğunu unutmayalım. Stratejiler de bu değişimden bağımsız değil elbette. Nitekim girdiğimiz yeni yılla birlikte konuya bir şekilde ilgili olanlar 2022 yılı SEO Stratejileri diyerek aramalarını çoktan başlattı bile.

Yazımızın başlığını başarısı garanti 2022 yılı SEO Stratejileri diye attık ama aslında hiçbir strateji apriori başarı garanti edemez. Tüm taktiklerin başarısı bunları nasıl uyguladığınıza bağlıdır. Ha bir de ihtiyar Makyavelli’nin dediği gibi fortuna yani talihiniz de yar olacak 😊 SEO ile talihin ne alakası var demeyin sektörünüzün rekabet durumu, dil, coğrafi bölge vb. verili faktörler talih değil de nedir yani? Ama bir gerçek var ki fortuna’dan yana yüzünüz gülmese de sabır ve kararlılıkla uygulayacağınız doğru stratejilerle başarabilirsiniz.

Google web sitenizi SEO sıralamasını etkileyen birtakım faktörlere göre değerlendirir. İçerik kalitesinin SEO yurdundaki la yüs’el saltanatına halel getirmeden, bir sonraki bölümde vereceğimiz taktikleri uygular ve insanların beğenisine sunduğunuz ürün veya hizmet her ne ise bunun insanların yaşamlarına bir değer katmasına dikkat ederseniz Google tarafından fark edileceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

2022 Yılı SEO Taktikleri

Sahibi olduğunuz web sitesine göre birtakım stratejiler farklılık gösterebilir. Örneğin e-ticaret sitelerinin SEO stratejileri blog sitelerininkileri ile aynı olmayacaktır. 2022 için ön çıkan genel stratejileri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

1.Web sitenizin temel hayati göstergelerinden haberdar olun.

 Bu meyanda Google’ın daha iyi bir sayfa yüklenme süreci, sayfa tepkisi adına göz önünde bulundurduğu üç metrik bulunmaktadır.

Bunlardan ilki olan ve LCP diye bilinen (Largest Contentful Paint) metriği web sayfasının yüklenirken içeriğindeki en büyük boyuttaki görsel ve/veya tekstin kullanıcıya aktarılma (render) süresini ifade eder.

Diğer ikisi ise kullanıcı sayfayla ilk gerçek iletişime geçtiği andan (tıklama, sesli komut vb.) kullandığı browserın komutu gerçek anlamda işleme koyduğu ana kadar geçen süreyi ifade eden -FID- First Input Delay ve sayfanın yüklenmeye başladığı ilk yarım saniye içinde görünür olmayıp müteakiben yüklenerek sayfayı kaydıran öğelerin kayma miktarı ile ilgili bir metrik olan Cumulative Layout Shift-CLS’dir. Google’de mevcut araçlarlarla bu hayati önemi haiz göstergeleri ölçün ve organik SEO sonuçlarını geliştirmek için elinizden geldiğince bu skorları iyileştirmeye çalışın.

2.Öne çıkarılan Snippet sonuçlar için çalışın

Arama sonuçları sayfalarının en üst kısmında, belirli bir bilgiye kestirmeden ulaşmak için Google’ın içerik olarak kaliteli gördüğü sayfalardan yaptığı kısa alıntılara snippet denmektedir. Web siteleri için çok kıymetli bir prestij göstergesidir. Kulağınıza küpe olsun istediğimiz 2022 yıl SEO stratejileri arasında snippet sonuçlar için çalışmayı en başta gelenler arasında görüyoruz. İçeriklerinizin snippet olarak çıkması için long-tail dediğimiz minimum 3-4 kelimeden oluşan arama terimlerine göre içerikler oluşturmanızı tavsiye ediyoruz. Zaman değişti, artık uzun anahtar kelimeler kısa olanlara göre çok daha fazla aranıyor.

Mesela sitenizdeki yazılar, makaleler, bloglar içinde en kapsamlı ifadeleri seçip long-tail anahtar kelime olarak kullanabilirsiniz. İnsanlar genelde aramalarını soru formunda yapıyorlar ve bu sorularına direk bir yanıt almak istiyorlar. O sebeple bu soruları anahtar kelime olarak kullanmak siteniz için çok verimli bir SEO tekniği olabilir.

3.Google’ın EAT ilkesini uygulayın

İnternette marka tanınırlığınızı ölçmek ve geliştirmek önemlidir. Kısaltması EAT (Expertise, Authority, ve Trustworthiness) olan Google’ın uzmanlık, yetkinlik ve güvenilirlik ilkeleri ışığında yürütülecek SEO çalışmaları, arama motorları tarafından fark edilmenizi ve ödüllendirilmenizi kolaylaştıracaktır. Deneyimi ve yetkinliği olan uzman kişiler tarafından üretilen nitelikli içerikler, SSL sertifikaları, güçlü bir backlink müktesebatı, firmanızı tavsiye eden müşteri referansları ve yorumları, örnek olaylar ve benzeri, sosyal düzlemde saygınlınızı ve marka değerinizi pekiştiren kanıtlarla EAT açısından güçlendireceğiniz web sitenizin erişim kapasitesinin hızla arttığını göreceksiniz.

4.Alt textlerde anahtar kelimeleri kullanın

Son dönemlerde görsel aramaların popülaritesi iyice arttı. Google Lens gibi görece yeni uygulamalar resim ve fotoğraf ve diğer görsel unsurlar bazında yapılacak aramaları daha kullanışlı hale getiriyor. Dolayısıyla imaj alt textlerinde anahtar kelimeleri kullanmak 2022 yılı SEO stratejileri arasında ihmal etmemeniz gereken küçük ama önemli bir taktik olarak karşımıza çıkıyor.

5.Çeşitlendirmiş medya elemanları ve linkler ekleyin

Ürettiğiniz içeriklere ekleyeceğiniz medya unsurları sadece fotoğraf/resim gibi görsellerden ibaret olmak zorunda değil. Çeşitlendirin. Videolar, e-booklar, ses dosyaları, GIFler gibi medya elemanları web sitenize olan ilgiyi artırır ve sitenizde daha fazla ve kaliteli zaman geçirmesini sağlar.

Tabi ki bloglarımıza iç ve dış linkler eklemeye devam edeceğiz. Kendi sitemize vereceğimiz iç linkler ziyaretçilerimizin sitemizde daha çok vakit geçirmelerini sağlar. Başka sitelere verilecek ve onlardan alınacak dış linkler de prestijinizi ve bilinirliğinizi güçlendirecektir. Bu arada  Link inşası hakkında bir şeyler öğrenmek faydalı olabilir.

Bu 2022 Yılı SEO Stratejileri Ne Kadar Etkilidir?

2022_yılı_SEO_stratejileri

Yazımızda bahsettiğimiz SEO taktiklerinin başarısı onları nasıl uyguladığınızla yakından ilgilidir. Her şey söylenebilir ama herhalde gelişigüzel değil araştırmaya dayandırdığınız ustaca oluşturulmuş içerikleri her şeyin önüne koymak yanlış olmaz. Ayrıca bunları düzenli olarak güncellememiz lazım. Google daha güncel olan içerikleri öne çıkarmayı seviyor. Ortalığı anahtar kelimeye boğmak SEO yapmak değildir. Bu işin de ustaca ve en tabi şekilde yapılması gerekiyor.

Saydığımız 2022 Yılı SEO stratejilerinin faydalı olmasını diliyoruz.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Yatırımı için Desteğe Hazırız

SEO çalışması, çok etkili ve verimli sonuçlar doğuran ve yatırım yapmaya değer bir alandır. Rakiplerinizle daha etkin bir şekilde rekabet edebilmek, sadece yerelde değil hem ulusal hem de global çapta bir pazara ulaşabilmek ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşarak daha çok kazanç elde etmek için hala SEO çalışması yapmadıysanız yatırım yapmak için daha fazla gecikmeyin.

Aryozone Solutions olarak SEO çalışması, online pazarlama, e-ticaret, sosyal medya pazarlama, yazılım, metin redaksiyon, makale, tashih ve çeviri gibi birçok hizmet alanında hem İngilizce hem de Türkçe olarak hizmet vermekteyiz. Her biri önde gelen ABD ya da Türkiye üniversitelerinde doktora yapmış, birden fazla alanda kariyer sahibi olan, alandaki güncel gelişmeleri yakından takip eden doktora dereceli uzmanlarımızla hizmetinizdeyiz.

Ekibimiz, derin birikim ve tecrübesiyle şahıslar, firmalar, üniversiteler ve kamu kuruluşları için online pazarlama çözümleri, site ve program yazılımı, SEO hizmeti, akademik danışmanlık ve yönetim hizmetleri sağlamakta ve piyasa ihtiyaçlarını en üst seviyede tespit ederek müşterilerimiz için güncel, rekabetçi ve akılcı çözümler sunmaktadır.

Online mağaza oluşturmadan, mağazanın tamamen yönetimi, ürün listelemeye kadar oldukça farklı alanlarda e-ticaret, FBA ve FBM dahil Amazon online mağaza kurulumu, e-Bay, Etsy ve benzer online satış platformlarında mağaza kurma ve kurulan mağazaları yönetmeye ilişkin tüm işlemleri firmanız adına yürütmekte ve periyodik raporlamaları yapmaktayız.

Yukarıda sayılan alanlarda profesyonel destek almak için e-mail ya da Whatsapp hattı aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.

Abone Ol