En Popüler 2022 E-Ticaret Trendleri Nelerdir?

2021 yılı online işletmeler için oldukça yoğun geçti. Pandemi bu işletmeleri büyük tedarik zinciri sıkıntıları yaşamaya zorlarken, bu sıkıntılar şaşırtıcı teknolojik gelişmelere yol açtı. Bu teknolojik gelişmeler ile 2022 yılında e-ticaret alanında harika fırsatlar oluştu. Şimdi gelin işletmenizi daha kârlı hale getirmenize yardımcı olacak en iyi 2022 e-ticaret trendlerine bir göz atalım.

Sesli Alışveriş 2022 E-Ticaret Trendlerinin Başında Geliyor

Geçtiğimiz yıllarda akıllı hoparlörler kullanılarak yapılan ürün alım satımlarında kayda değer bir artış görüldü. Uzmanlara göre, alıcıların bu alışkanlığı 2022’de daha baskın hâle gelecek. Son zamanlarda elde edilen rakamlar, önümüzdeki 12 ay içinde tüketicilerin sesli alışveriş aracılığıyla 40 milyar doların üzerinde ürün ve hizmet satın alabileceğini gösteriyor.

2022_e-ticaret_trendleri

Amerika Birleşik Devletleri’nin en popüler e-ticaret platformu olan Amazon’un kullanıcılarının yaklaşık %41’i sipariş vermek için Amazon Alexa’yı kullanarak sesli alışverişe olan ilgilerini gösterdi. Uzmanlar bu artışın öncelikli sebebinin sesli alışveriş müşterilerinin işletmeyle direkt olarak etkileşime girebilmesi ve ilgili önerileri alabilmesi olduğunu düşünüyor.

Online mağazanıza sesli alışverişi dahil etmeyi planlıyorsanız aşağıdakileri aklınızda bulundurun:

  • E-ticaret stratejiniz içeriğin optimizasyonunu içermelidir
  • Arama hacmini vurgulamanız gerekir
  • Alışveriş için bir web siteniz ve bir uygulamanız olması gerekir
  • Sesli komut iyi çalışmalı ve kullanıcılar sorunsuz şekilde mal/hizmet alabilmeli

2022 E-Ticaret Trendleri Ürün Kişiselleştirmesini İçerecek

2022 e-ticaret trendleri hakkında yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, tüketicilerin %80’i perakendecilerin kişiselleştirme sunmasını bekliyor. Başka bir deyişle, günümüz alıcıları kendilerine kişiselleştirilmiş ürünler ve promosyonlar sunan şirketleri tercih etmeye meyilli. Uzmanlara göre, kişiselleştirme, satış arttırmanın yanı sıra markaya uzun vadeli sadakat yaratma olanağı sunuyor.

Potansiyel müşterileriniz için e-ticaret pazarlamasını ve ürünleri kişiselleştirme planlarınız varsa, şunları aklınızda bulundurun:

  • Veri toplama ve analiz sürecine daha fazla odaklanın
  • Kişiselleştirilmiş pop-up'lar ve promosyon/takip e-postaları gibi teknolojileri pazarlama tekliflerini sunmak için kullanın.

Omnichannel E-Ticaretin Geleceğidir

Omnichannel’ın garip bir konsept olarak ele alındığı günler geride kaldı. Dolayısıyla, bu trendi takip etmek istiyorsanız, önce Omnichannel’ın ne olduğunu bilmelisiniz.

“Omnichannel” terimi, alıcıların ürünlerinizi satın almak istedikleri bütün platformlarda satış yapmanıza imkân sağlayacak bir iş modelini ifade eder. Bu platformlara çevrimiçi ve çevrimdışı mağazalar, sosyal platformlar, mobil uygulamalar ve daha fazlası örnek verilebilir. Bu iş modelinde, bütün operasyonlar tek bir merkezden yönetilir.

e-ticaret_trendleri

Omnichannel’ı 2022 e-ticaret trendlerinin önde gelenlerinden biri yapan avantajlardan söz edecek olursak:

  • Daha fazla temas noktasına erişebilecek ve bu sayede daha fazla müşteri çekebileceksiniz
  • Tüketiciler, tekrar satın almayı tetikleyecek daha akıcı bir satın alım deneyiminin keyfine varacaklar
  • Son rakamlar, Omnichannel’ı tercih eden işletmelerin envanter maliyetlerindeki önemli düşüş sayesinde kâr oranlarında %30’a varan bir artışı ön görüyor.

Arttırılmış Gerçeklik (AR) ve Yapay Zekâ (AI) Sektöre Hükmedecek

Tüm dünya dijitalleşirken, AR ve AI’ın önemi her geçen gün artıyor. Bu iki terim arasında hâlâ kafanız karışıyor mu? O zaman bu terimlerin e-ticaretteki uygulanışlarını inceleyelim.

2022 e-ticaret trendlerinden Arttırılmış Gerçeklik veya AR, tüketicilere çevrimdışı bir mağaza benzeri bir deneyim sunmada yardımcı oluyor. AR’nin piyasaya sürülmesi, giyim, ev dekoru, mücevher, kozmetik ürünleri gibi ürünler satan şirketlerin e-ticarete yoğunlaşmasını kolaylaştırdı. Öte yandan Yapay Zekâ ya da AI, işletmelerin potansiyel/mevcut müşterilerinin geçmiş davranışlarını analiz ederek bunlara dayalı öneriler sunulmasına yardımcı oluyor.

Video Ticaret Zamane İhtiyaçtır

2022 E-Ticaret trendleri söz konusu olduğunda, video ticaretini göz ardı edemezsiniz. Günümüz tüketicileri son derece tembel ve büyük çoğunluğunun bir ürün veya hizmet hakkında bilgi almak için uzun yazılar okumaya sabırları yok. Bu insanları cezbedebilmek için yaratıcı ve etkili içerikler kullanmalısınız.

2022_e-ticaret_trendleri

Hedef kitlenize teklifinizle alakalı tüm gerekli bilgileri sunan videolar oluşturabilirsiniz. Videolar hem ses hem de görüntü içerdiğinden, insanlar ürünlerinizi daha dikkatli şekilde inceleyebilecek ve bu da dönüşüm oranınızın önemli ölçüde artmasını sağlayacaktır.

Toparlayacak Olursak

Yukarıda bahsettiğimiz 2022 e-ticaret trendlerini etkili bir şekilde takip etmek istiyorsanız, profesyonel yardım almalısınız. En iyi sonuçlar için, e-ticaret çözümleri sunan şirketi en iyi şekilde tanıtan uzmanlarla birlikte çalışmalısınız.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Yatırımı için Desteğe Hazırız

SEO çalışması, çok etkili ve verimli sonuçlar doğuran ve yatırım yapmaya değer bir alandır. Rakiplerinizle daha etkin bir şekilde rekabet edebilmek, sadece yerelde değil hem ulusal hem de global çapta bir pazara ulaşabilmek ve daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşarak daha çok kazanç elde etmek için hala SEO çalışması yapmadıysanız yatırım yapmak için daha fazla gecikmeyin.

Aryozone Solutions olarak SEO çalışması, online pazarlama, e-ticaret, sosyal medya pazarlama, yazılım, metin redaksiyon, makale, tashih ve çeviri gibi birçok hizmet alanında hem İngilizce hem de Türkçe olarak hizmet vermekteyiz. Her biri önde gelen ABD ya da Türkiye üniversitelerinde doktora yapmış, birden fazla alanda kariyer sahibi olan, alandaki güncel gelişmeleri yakından takip eden doktora dereceli uzmanlarımızla hizmetinizdeyiz.

Ekibimiz, derin birikim ve tecrübesiyle şahıslar, firmalar, üniversiteler ve kamu kuruluşları için online pazarlama çözümleri, site ve program yazılımı, SEO hizmeti, akademik danışmanlık ve yönetim hizmetleri sağlamakta ve piyasa ihtiyaçlarını en üst seviyede tespit ederek müşterilerimiz için güncel, rekabetçi ve akılcı çözümler sunmaktadır.

Online mağaza oluşturmadan, mağazanın tamamen yönetimi, ürün listelemeye kadar oldukça farklı alanlarda e-ticaret, FBA ve FBM dahil Amazon online mağaza kurulumu, e-Bay, Etsy ve benzer online satış platformlarında mağaza kurma ve kurulan mağazaları yönetmeye ilişkin tüm işlemleri firmanız adına yürütmekte ve periyodik raporlamaları yapmaktayız.

Yukarıda sayılan alanlarda profesyonel destek almak için e-mail ya da Whatsapp hattı aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.

Abone Ol